Področja delovanja
Actualno

Bodite obveščeni o zanimivostih ter dogajanjih z različnih področij. Naročite se na naše novice s klikom na info@cew.si.

Klub evropskih žensk
Sončni log 3
1370 Logatec, Slovenija

Predsednica:
Žaneta Statevska
gsm: +386 (0)31 606 441
e-mail: info@cew.si
Konferenca

»SOCIALNO PODJETNIŠTVO=HUMANO PODJETNIŠTVO«

17.6.-18.6.2011
Jamski dvorec, Postojna


Konferenca »Socialno podjetništvo = Humano podjetništvo« je predstavila možnosti in pasti, ki se nam postavljajo na poti socialnega podjetništva po sprejetju Zakona o socialnem podjetništvu.

Med sodelujočimi na konferenci so bili ugledni profesorji in karizmatični podjetniki – predvsem podjetnice, ki so nosilci idej in vpeti v področje družbene odgovornosti, ženskega podjetništva in socialnega podjetništva.

Skozi predavanja in praktične delavnice ter zanimivo debato na omizju "Postani podjetnica" smo predstavili primere dobre prakse s strani uspešnih ženskih podjetnic in socialnega podjetništva v Sloveniji in tujini.OTVORITEV IN UVODNI NAGOVORI

Moderatorka konference je bila Vida Petrovčič, pozdravne nagovore so imeli:

 • Alenka Hren, vodja sektorja za podjetništvo, JAPTI
 • Jernej Verbič, župan Občine Postojna
 • Berto Menard, župan Občine Logatec
 • Igor Blažina, pomočnik glavnega direktorja Postojnske jame d.d.
 • Žaneta Statevska, predsednica Kluba evropskih žensk
image


TISKOVNA KONFERENCA

Tiskovna konferenca je bila v dvorani Snežnik v Jamskem dvorcu, Postojna. Moderatorka tiskovne konference je bila Žaneta Statevska, predsednica Kluba evropskih žensk, povabljeni sta bili Alenka Hren, vodjo sektorja za podjetništvo, JAPTI, in mag. Zdenka Kovač. Tiskovna konferenca je bila v petek, 17.6.2011.Predstavitev konference v oddaji "PRAVA IDEJA"

Novinarska ekipa iz »Prave ideje« je imela pogovore z izbranimi predstavnicami ženskega podjetništva:

 • Lenka Puh, Jazon d.o.o.
 • Božena Blanuša, društvo Projekt Človek
 • mag. Zdenka Kovač, mednarodni ekspert in predavatelj
 • Alenka Hren, vodja sektorja za podjetništvo, JAPTI
 • Samantha Caccamo, ustanoviteljica in predsednica Social Business Earth in
 • Žaneta Statevska, ustanoviteljica in predsednica Kluba evropskih žensk.

Več o konferenci je bilo povedano v sklopu oddaje Prava ideja, in sicer v torek, 22.6.2011 ob 23:00 na TVS 1, ter v petek, 25.6.2011, ob 20:00 na TVS 2. Več o tem na spletni strani PRAVE IDEJE, v delu Arhivi / AktualnoOMIZJE: POSTANI PODJETNICA

V sklopu konference smo imeli okroglo mizo na temo »Postani podjetnica«, vloga ženske v socialnem podjetništvu ter prenos tega znanja iz tujine v Slovenijo. Omizju se je prek video Skype konference pridružil tudi eden najtesnejših sodelavcev Nobelovega nagrajenca za mir, profesorja Muhammeda Yunusa, gospod Eugenio La Mesa.

image


DELAVNICA: ZGRADI SOCIALNO PODJETJE

Naslednji dan, v soboto, 18.6.2011, smo z velikim zanimanjem poslušali predavanja predstavnic slovenskih neprofitnih društev, na koncu pa smo imeli odlično delavnico pod mentorstvom izkušenih socialno aktivnih predavateljev iz Italije in Švice, ki so zbrane udeležence opozarjali na pasti in prednosti socialnega podjetništva ter jih mentorsko vodili skozi proces ustanavljanja tovrstnega podjetništvaISKRENA ZAHVALA vsem, ki ste nas medijsko podprli:


Organizatorja konference
S finančno podporo:
Sponzorji: